blog

CuraLife — Vércukorszint

Az etrendben valo gluten elonyei a cukorbetegeknek

Az etrendben valo gluten elonyei a cukorbetegeknek

A glutént sokan a túlsúlyossággal, a súlynövekedéssel társítják. Míg a gluténmentes étrend nélkülözhetetlen a lisztérzékenység, valamint az egyéb gluténnal kapcsolatos betegségek jeleinek és tüneteinek kezeléséhez, vajon szükséges-e vagy hasznos-e a gluténallergiában nem szenvedők számára?
Miért hasznos a glutén az étrendünkben? Miért mondanak le oly sokan a gluténról napjainkban?
Foglaljuk csak össze mindkettő jótékony hatásait, és azt, hogy miként hatnak a Kettes típusú cukorbetegségre.

Teljes vagy novenyi tej_melyiket valasszuk.

Teljes vagy novenyi tej_melyiket valasszuk.

Kihívás tudni, hogy melyik tejtermékek a megfelelők számodra, mivel a tápértékek termékről termékre, vállalattól vállalatra változnak még a hasonló termékeknél is.

Ez a cikk különböző tejtermékekről szól, arról, hogy miként hatnak az emberi testre, és melyek a legjobb tejtermékek a diabéteszesek számára.

REGGELIRE AJÁNLOTT ÉLELMISZEREK

REGGELIRE AJÁNLOTT ÉLELMISZEREK

A cukorbetegeknek ajánlott bizonyos reggeli élelmiszerektől szédületesen megnő a vércukorszint! Ez egyáltalán nem jó, a betegség súlyosbodásához vezet. Széles a megfelelő reggelik választéka, mi azonban 5 szuper élelmiszerre csökkentjük a listát, és bemutatunk 5 olyan élelmiszert is, amelyet inkább kerülnöd kéne!

7 ok, hogy a CuraLin válaszd természetes alternatívaként a cukorbetegség kezelésében

Mi a 2- es típusú CUKORBETEGSÉG?

A 2-es típusú cukorbetegség krónikus betegség, amely befolyásolja a szervezet glükóz-anyagcseréjét.

A glükóz a szervezet fő energiaforrása, de ahhoz, hogy felhasználható legyen, be kell jutnia a sejtekbe. Ez a hasnyálmirigy által termelt inzulin segítségével történik, amely a vércukorszint normális keretek között tartására hivatott.

A cukorbetegség akkor jelentkezik, amikor a hasnyálmirigy nem termel elegendő inzulint vagy egyáltalán nem termel inzulint, vagy amikor az inzulin nem megfelelően hasznosul, és a vérben lévő glükóz mennyisége eléri a veszélyes szintet.  

 

Miért olyan veszélyes a CUKORBETEGSÉG?

A...


8 trükk, hogy jól étkezzen, ha cukorbetegsége van

8 trükk, hogy jól étkezzen, ha cukorbetegsége van

Az egészséges, kiegyensúlyozott étrend segíthet egyensúlyba hozni a vércukorszintet. Így gondoskodik az egészségéről, és remekül fogja érezni magát. Ezenkívül a rendszeres testmozgás és a kiegyensúlyozott étrend segíthet a cukorbetegség visszafordításában. De hogyan tartsuk be a cukorbetegség szempontjából biztonságos étrendet a zsúfolt mindennapokban? És a kísértésekkel szemben, amelyek minden sarkon felbukkanhatnak? Íme 8 nagyon hasznos tanács:

Milyen a jó étrend a cukorbetegek számára?

A cukorbetegségre vonatkozó étkezési terv nem fogyókúrás terv. Ez egy egészséges étkezési terv, amelyet úgy terveztek, hogy tápláló, magas fehérje- és rosttartalmú, valamint alacsony zsír- és kalóriatartalmú legyen. A cukorbetegeknek ajánlott étkezési terv olyan...