blog

CuraLife — Feszültség

HOGYAN SZABADULJUNK MEG AZ ÉDESSÉG IRÁNTI VÁGYTÓL?

HOGYAN SZABADULJUNK MEG AZ ÉDESSÉG IRÁNTI VÁGYTÓL?

Az édesség iránti vágy elfoglalja a gondolataidat, és nem tudsz a fontos dolgokra koncentrálni?

Az édesség utáni vágy hirtelen támad, amikor meglátsz egy képet egy cukormázas desszertről a Facebookon, vagy amikor elsétálsz egy kirakat mellett, amely tele van mindenféle csábító étellel.

Az éhséggel ellentétben, amely fokozatosan jelentkezik, és nem késztet arra, hogy egy bizonyos ételt együnk, a sóvárgás hirtelen jelentkezik, és konkrét célpontja van: általában magas zsírtartalmú, cukortartalmú, erős aromájú termékek.

A szabadsagolas es az egeszsegi allapot

A szabadsagolas es az egeszsegi allapot

A stressz nagyobb forrásai általában azok, amelyek a kimerültséghez, depresszióhoz vagy a munkai produktivitás csökkenéséhez vezetnek. A munkahelyi stressz az egészségre és az adott személy munkahelyen kívüli életére is kihatással lehet.

Ne vard meg, amig szomjas leszel!

Ne vard meg, amig szomjas leszel!

A megfelelő étkezés mellett a szervezet helyes hidratálása ugyanolyan fontos a cukorbetegek számára.
Az élelmiszeripar feldolgozott és édesített üdítőitalokkal próbál elcsábítani.

A túl magas vércukorszint felgyorsítja a víz szöveteken keresztül történő eltávolítását, amely szomjúságérzethez, dehidratáláshoz, valamint gyakori vizeléshez vezet. Így az ebben a betegségben szenvedőknek sokkal több vizet kell fogyasztania, mint másoknak. Ellenkezőleg súlyos egészségügyi problémáik jelentkezhetnek. A cukorbetegség elkerülése végett ugyanakkor senkinek sem szabad elhanyagolnia a megfelelő folyadékfogyasztást.

REGGELIRE AJÁNLOTT ÉLELMISZEREK

REGGELIRE AJÁNLOTT ÉLELMISZEREK

A cukorbetegeknek ajánlott bizonyos reggeli élelmiszerektől szédületesen megnő a vércukorszint! Ez egyáltalán nem jó, a betegség súlyosbodásához vezet. Széles a megfelelő reggelik választéka, mi azonban 5 szuper élelmiszerre csökkentjük a listát, és bemutatunk 5 olyan élelmiszert is, amelyet inkább kerülnöd kéne!

Cukorbetegség terhesség alatt

Cukorbetegség terhesség alatt

Egészséges terhesség kettes típusú cukorbetegségben szenvedő nőknek.

Amikor a kettes típusú cukorbetegség megfigyeléséről és kezeléséről van szó létfontosságú a szakorvos által előírt étrend melletti elkötelezettség. A gyógyszerek, az egészséges étrendek, valamint a kiegyensúlyozott életmód segíthet visszafordítani a kettes típusú cukorbetegséget. A vércukorszint normális értéken belül tartása érdekében fegyelemre és kitartása lesz szükséged. A cukorbetegség nehézséget jelent a teherbe esni kívánó nők számára.

A nehézség abban áll, hogy a cukorbetegség az édesanyára, és születendő gyermekére egyaránt kihathat. A terhesség cukorbetegségtől függetlenül is jelentős mértékben befolyásolhatja a test cukorfeldolgozó képességét. Azért vagyunk itt, hogy információkkal...