blog

CuraLife — Diéta

🍰📈🍫❗️🍩CUKORBETEG ÉTREND - ÉDESSÉGEK.

🍰📈🍫❗️🍩CUKORBETEG ÉTREND - ÉDESSÉGEK.

Cukorbetegként hogyan elégíthetem ki az édesség utáni sóvárgásomat?

A cukorbetegség olyan hosszú távú betegség, amely során a beteg vércukorszintje veszélyesen magas szintre emelkedik. A cukorbetegségben szenvedőknek általában gondosan oda kell figyelniük az étrendjükre. Ugyanakkor az édességek időnkénti beillesztése egy kiegyensúlyozott étrendbe teljesen rendben lehet, ha betartunk néhány egyszerű szabályt. Gyakori mítosz, hogy teljesen el kell kerülni az édességeket, ehelyett pár egyszerű lépést követve időről időre bűntudat- és kockázatmentesen megengedhetjük magunknak az édességeket.

Olasz húsgombócok cukkinivel

Olasz húsgombócok cukkinivel

Olasz húsgombócok cukkinivel

Gyors és egészséges vacsorát szeretne?
Íme, egy fasírt és cukkinitészta recept, amely a tészta egészséges alternatívája.

ALACSONY LÁNGON FŐTT CSIRKE (DASH-diéta recept)

ALACSONY LÁNGON FŐTT CSIRKE (DASH-diéta recept)

ALACSONY LÁNGON FŐTT CSIRKE (DASH-diéta recept)

A (vörös) PINTO BAB ELŐNYEI
A pinto bab jellegzetes foltjai miatt kapta ezt a nevet. Bár rokona a hagyományos babnak, a Pinto babnak erősebb íze van.
Mexikóban őshonos, és a mexikói konyha számos receptjében megtalálható.
A pinto babot különböző ételek elkészítéséhez felhasználhatjuk. Püréként, levesekben vagy mártásokban is fogyasztható.
Ez a hüvelyes sok szénhidrátot, de számos vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz. A pinto bab jó élelmi rostforrás, amely számos egészségügyi előnnyel jár a szervezetünk számára. A rostok segítenek az emésztési zavarok és betegségek elleni védelemben.
Egy táplálkozással kapcsolatos klinikai vizsgálat során kimutatták, hogy a pinto babban gazdag étrend segíthet az 1-es és 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknek, mivel képes csökkenteni az ebben az állapotban szenvedő betegek által igényelt napi inzulinbevitelt).


Mi a Mind Diéta? MIND diéta (a kognitív hanyatlás lassítására szolgáló étrend) - alapelvek, étrend, előnyök

Mi a Mind Diéta?  MIND diéta (a kognitív hanyatlás lassítására szolgáló étrend) - alapelvek, étrend, előnyök

MIND diéta (a kognitív hanyatlás lassítására szolgáló étrend) egy olyan étrend, amely a világ legegészségesebb étrendjeinek kombinációján alapul.

Mindkét diéta ismert arról, hogy csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, a neurodegeneratív betegségek és sok más betegség kockázatát. A chicagói Rush University Medical Center kutatói azonban olyan étrendet akartak kialakítani, amely az agy egészségét és a demencia megelőzését szolgálja. Ennek érdekében egyesítették a két diéta elveit.