blog

CuraLife — CuraLin

🍰📈🍫❗️🍩CUKORBETEG ÉTREND - ÉDESSÉGEK.

🍰📈🍫❗️🍩CUKORBETEG ÉTREND - ÉDESSÉGEK.

Cukorbetegként hogyan elégíthetem ki az édesség utáni sóvárgásomat?

A cukorbetegség olyan hosszú távú betegség, amely során a beteg vércukorszintje veszélyesen magas szintre emelkedik. A cukorbetegségben szenvedőknek általában gondosan oda kell figyelniük az étrendjükre. Ugyanakkor az édességek időnkénti beillesztése egy kiegyensúlyozott étrendbe teljesen rendben lehet, ha betartunk néhány egyszerű szabályt. Gyakori mítosz, hogy teljesen el kell kerülni az édességeket, ehelyett pár egyszerű lépést követve időről időre bűntudat- és kockázatmentesen megengedhetjük magunknak az édességeket.

🫒🫒🫒Olívaolaj és olívabogyó KETTES TÍPUSÚ CUKORBETEGEKRE gyakorolt jótékony hatásai

🫒🫒🫒Olívaolaj és olívabogyó KETTES TÍPUSÚ CUKORBETEGEKRE gyakorolt jótékony hatásai

🫒Az olívaolaj, különösen az extraszűz olívaolaj jól ismert számos jótékony egészségügyi, gyulladáscsökkentő, vércukorszint kiegyensúlyozó és a szív- és érrendszer egészségét fenntartó hatásának köszönhetően. 


Az olívaolaj csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának veszélyét, segít a súlycsökkentésben, megelőzi az agyi érkatasztrófát, valamint képes visszafordítani az Alzheimer-kórral kapcsolatos memóriaveszteséget. 


Együtt legyőzhetjük a Cukorbetegséget

Együtt legyőzhetjük a Cukorbetegséget

Együtt legyőzhetjük a Cukorbetegséget! " egy segítő közösség mindazok számára,  akik magas vagy szabálytalan glükóz szinttel rendelkeznek,  de leginkább a 2-es típusú diabéteszben szenvedőknek. Ez a legjobb hely hogy támogatást kapjon, illetve megismerkedhessen egy új életmóddal és receptekkel; nem számít hogy csak most vagy már évek óta diagnosztizálták cukorbetegséggel.

KIVI

KIVI

A legfőbb vízben oldható antioxidáns a C vitamin, amely nagy mennyiségben megtalálható a kivi gyümölcsben. Ennek köszönhetően igazi táplálékkiegészítővé válik bizonyos betegségek esetén, mint amilyen a csontízületi gyulladás, a reumás ízületi gyulladás, az asztma, és hozzájárulhat a daganatos megbetegedések megelőzéséhez.


Az etrendben valo gluten elonyei a cukorbetegeknek

Az etrendben valo gluten elonyei a cukorbetegeknek

A glutént sokan a túlsúlyossággal, a súlynövekedéssel társítják. Míg a gluténmentes étrend nélkülözhetetlen a lisztérzékenység, valamint az egyéb gluténnal kapcsolatos betegségek jeleinek és tüneteinek kezeléséhez, vajon szükséges-e vagy hasznos-e a gluténallergiában nem szenvedők számára?
Miért hasznos a glutén az étrendünkben? Miért mondanak le oly sokan a gluténról napjainkban?
Foglaljuk csak össze mindkettő jótékony hatásait, és azt, hogy miként hatnak a Kettes típusú cukorbetegségre.