blog

CuraLife — Cukorbetegség

A C VITAMIN ES A CUKORBETEGSEG

A C VITAMIN ES A CUKORBETEGSEG

Kísérleti tanulmányok azt mutatják, hogy a parenterálisan alkalmazott nagy dózisú C vitamin jótékony érrendszeri hatásokkal bír a kettes típusú cukorbetegségben szenvedőknél.
A C vitamin orális alkalmazása a kettes típusú cukorbetegeknél hemodinamikai hatásokkal járt.
A vérnyomás szigorú ellenőrzése csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek veszélyét a cukorbetegeknél, a C vitamin-kiegészítő (aszkorbinsav) pedig jótékony hatású, olcsó kiegészítő (tehát hagyományos orvosi kezelésük mellett alkalmazott) kezelése lehet a cukorbetegeknek.

Az etrendben valo gluten elonyei a cukorbetegeknek

Az etrendben valo gluten elonyei a cukorbetegeknek

A glutént sokan a túlsúlyossággal, a súlynövekedéssel társítják. Míg a gluténmentes étrend nélkülözhetetlen a lisztérzékenység, valamint az egyéb gluténnal kapcsolatos betegségek jeleinek és tüneteinek kezeléséhez, vajon szükséges-e vagy hasznos-e a gluténallergiában nem szenvedők számára?
Miért hasznos a glutén az étrendünkben? Miért mondanak le oly sokan a gluténról napjainkban?
Foglaljuk csak össze mindkettő jótékony hatásait, és azt, hogy miként hatnak a Kettes típusú cukorbetegségre.

Erdei gyümölcsös Panna Cotta

Erdei gyümölcsös Panna Cotta

Erdei gyümölcsös Panna Cotta
Egy hagyományos olasz desszert zsírszegény változata.

Ne vard meg, amig szomjas leszel!

Ne vard meg, amig szomjas leszel!

A megfelelő étkezés mellett a szervezet helyes hidratálása ugyanolyan fontos a cukorbetegek számára.
Az élelmiszeripar feldolgozott és édesített üdítőitalokkal próbál elcsábítani.

A túl magas vércukorszint felgyorsítja a víz szöveteken keresztül történő eltávolítását, amely szomjúságérzethez, dehidratáláshoz, valamint gyakori vizeléshez vezet. Így az ebben a betegségben szenvedőknek sokkal több vizet kell fogyasztania, mint másoknak. Ellenkezőleg súlyos egészségügyi problémáik jelentkezhetnek. A cukorbetegség elkerülése végett ugyanakkor senkinek sem szabad elhanyagolnia a megfelelő folyadékfogyasztást.

REGGELIRE AJÁNLOTT ÉLELMISZEREK

REGGELIRE AJÁNLOTT ÉLELMISZEREK

A cukorbetegeknek ajánlott bizonyos reggeli élelmiszerektől szédületesen megnő a vércukorszint! Ez egyáltalán nem jó, a betegség súlyosbodásához vezet. Széles a megfelelő reggelik választéka, mi azonban 5 szuper élelmiszerre csökkentjük a listát, és bemutatunk 5 olyan élelmiszert is, amelyet inkább kerülnöd kéne!