blog

CuraLife — 2-es típusú cukorbetegség

Olasz húsgombócok cukkinivel

Olasz húsgombócok cukkinivel

Olasz húsgombócok cukkinivel

Gyors és egészséges vacsorát szeretne?
Íme, egy fasírt és cukkinitészta recept, amely a tészta egészséges alternatívája.

A tea hidratál? Mik a tea jótékony hatásai?

A tea hidratál? Mik a tea jótékony hatásai?

A szervezetnek a hideg évszakban is folyamatos folyadékpótlásra van szüksége, még akkor is, ha nem érezzük úgy, hogy szükségünk lenne folyadékra, mint a meleg évszakban.

A hideg évszakban a tea forrón vagy hidegen is fogyasztható, és segít kiegészíteni a szükséges folyadékbevitelt, mivel rendkívül előnyös alternatívát nyújt a sima vízzel szemben.


Mi a Mind Diéta? MIND diéta (a kognitív hanyatlás lassítására szolgáló étrend) - alapelvek, étrend, előnyök

Mi a Mind Diéta?  MIND diéta (a kognitív hanyatlás lassítására szolgáló étrend) - alapelvek, étrend, előnyök

MIND diéta (a kognitív hanyatlás lassítására szolgáló étrend) egy olyan étrend, amely a világ legegészségesebb étrendjeinek kombinációján alapul.

Mindkét diéta ismert arról, hogy csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, a neurodegeneratív betegségek és sok más betegség kockázatát. A chicagói Rush University Medical Center kutatói azonban olyan étrendet akartak kialakítani, amely az agy egészségét és a demencia megelőzését szolgálja. Ennek érdekében egyesítették a két diéta elveit. 


A C VITAMIN ES A CUKORBETEGSEG

A C VITAMIN ES A CUKORBETEGSEG

Kísérleti tanulmányok azt mutatják, hogy a parenterálisan alkalmazott nagy dózisú C vitamin jótékony érrendszeri hatásokkal bír a kettes típusú cukorbetegségben szenvedőknél.
A C vitamin orális alkalmazása a kettes típusú cukorbetegeknél hemodinamikai hatásokkal járt.
A vérnyomás szigorú ellenőrzése csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek veszélyét a cukorbetegeknél, a C vitamin-kiegészítő (aszkorbinsav) pedig jótékony hatású, olcsó kiegészítő (tehát hagyományos orvosi kezelésük mellett alkalmazott) kezelése lehet a cukorbetegeknek.

Azsiai ihletesu csirkesalata

Azsiai ihletesu csirkesalata

Laktató és ízletes, ugyanakkor kívánatos receptet keresel ebédre vagy vacsorára? Ez a színes saláta mindkét étkezésre tökéletesen megfelel. A salátáknak nem kell unalmasnak lenniük, hanem a szivárvány összes színében kellene pompázniuk, és annyira ínycsiklandozóan kell kinézniük, hogy az egész világ azt kívánja, bárcsak megkóstolhatná őket. Ez a kissé pikáns és édes, ázsiai aromákban gazdag saláta tökéletes!