Sárgarépa és eper turmix recept

Hozzávalók

1 csésze natúr zsírszegény görög joghurt vagy 1/2 csésze zsírszegény tej vagy zabtej


1/2 csésze frissen facsart sárgarépalé. A sűrűbb állag és a laktatóbb hatás érdekében sárgarépapürét is adhatunk hozzá.

1/2 csésze narancslé 

1/2 csésze felkockázott ananász, friss vagy fagyasztott.

1/2 csésze apróra vágott eper.

*A forró napokon akár jégkockát is tehetünk bele.


A hozzávalók mennyisége körülbelül 2 adag turmix elkészítéséhez elég, a felét megoszthatja szeretteivel. A turmixokat elkészítésük után azonnal ajánlott meginni. Az oxidatív folyamat azonnal bekövetkezik.


Elkészítés:

Tegyük az összes hozzávalót egy turmixgépbe, és turmixoljuk 30 másodperctől 1 percig.


Jó étvágyat!


Tápértékek 2 adagra (725 ml) 

1.5 zsírtartalmú tejes változat.

Kalória: 293

Fehérje: 11.5

Zsír: 4.3

Szénhidrát: 55

Rost: 7.7


Az alacsony zsírtartalmú görög joghurtos változatnál:

Kalória: 358

Fehérje: 24

Zsír: 5.5

Szénhidrát: 55

Rost: 7.7


A bejegyzés megosztása