Olasz húsgombócok cukkinivel

 

Gyors és egészséges vacsorát szeretne?

Íme, egy fasírt és cukkinitészta recept, amely a tészta egészséges alternatívája. 


Adagok: 4

Hozzávalók: 

2 x 250 g-os csomag cukkinitészta (ha nem találunk csomagolt tésztát, magunk is elkészíthetjük egy zöldségspirálozó segítségével). 

1 +1/2 teáskanál szárított olasz fűszerkeverék 

2 x 420 g őrölt marhahús 

200 g koktélparadicsom 

2 evőkanál olívaolaj 

95g (1/2 csésze) kalamata olívabogyó 

50 g feta sajt, morzsolva

 1/4 csésze kis friss bazsalikomlevél

Só, bors 


Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt 220 ° C-ra. 

Béleljünk ki 2 tepsit sütőpapírral. 

Egy külön tálban keverjük össze a marhahúst, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. 

Formázzuk a húst golyókká. 

Osszuk el a cukkinitésztát az előkészített tepsik között, szórjuk meg az olasz fűszerkeverékkel.

Adja hozzá a húsgombócokat és a cseresznyeparadicsomot.

Locsoljuk meg olajjal. 

Süssük 15 percig, vagy amíg a húsgombócok aranybarnára sülnek. 

Ízesítsünk mindent az olasz fűszerkeverékkel, majd adjuk hozzá az olajbogyót, a fetát és a bazsalikomot.


JÓ ÉTVÁGYAT!


Tápértékek adagonként:

Kalória: 730

Teljes zsírtartalom: 38,7 g 

Szénhidrát: 49,2 g 

Fehérje: 43,6 g



https://www.youtube.com/watch?v=PJ2wb59SkSY&t=5s


A bejegyzés megosztása