Low carb csokoládé szuflé

Ettől az alacsony szénhidráttartalmú csokoládé szuflé recepttől a desszertek szerelmeseinek összefut a nyála. Ezt a mennyei desszertet azok is élvezhetik, akik alacsony szénhidráttartalmú, keto, gluténmentes, gabonamentes, cukorbeteg, laktózmentes vagy paleo étrendet követnek. Gyors, tökéletes, elegáns desszert a vendégek számára.

A szuflét frissen a legjobb fogyasztani. 


 Előkészítési idő 15 perc

 Sütési idő 10 perc

 Teljes elkészítési idő 25 perc

 6 adag

 109 kalória/adag



Hozzávalók

1/4 csésze GRANULÁLT stevia/eritritol keverék

4 tojássárgája

60 g olvasztott édesítetlen háztartási csokoládé

1/2 teáskanál vaníliakivonat

4 tojásfehérje

pár csepp citromlé

1 csipet tengeri só

2 teáskanál granulált stevia/eritritol POR keverék


Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius-fokra. 
  2. Kenjünk ki 6 kis tűzálló tálat kókuszolajjal, vajjal vagy más tetszés szerinti olajjal, és helyezzük őket a tepsibe.
  3. Tegyük a stevia/eritritol keveréket és a tojássárgáját egy közepes tálba, és keverjük össze turmixgéppel vagy mixerrel, amíg az édesítőszer feloldódik, és az állaga besűrűsödik.
  4. Keverjük össze az olvasztott csokoládét és a vaníliát.
  5. Egy külön tálban vagy robotgépben verjük habosra a tojásfehérjét néhány csepp citrommal és sóval, majd adjuk hozzá a maradék 2 teáskanálnyi granulált édesítőszert, és verjük addig, amíg a hab sűrű, habcsókszerű nem lesz.
  6. A tojásfehérje keverék egynegyedét adjuk a csokoládés keverékhez, hogy folyékonyabb legyen.  Hajtogatva keverjük el, hogy ne törjük össze a habot. Adjuk hozzá a maradék tojásfehérje-keveréket, és óvatosan keverjük tovább.
  7. Osszuk el a keveréket az előkészített sütőformákba.
  8. Süssük 11-15 percig.  Amikor elkészült, a széleknek kissé le kell válniuk az edényről, és a keverék közepének kissé alulsültnek és kocsonyaszerűnek kell tűnnie.

Ajánlott a sütőből forrón tálalni. Tetszés szerint porcukorral vagy csokoládéreszelékkel díszíthetjük. 


A maradékot hűtőszekrényben, lefedett edényben tároljuk, hogy ne száradjon ki. Újramelegítéshez tegyük előmelegített sütőbe 90 Celsius-fokon körülbelül 15 percre. Ne tegyük mikrohullámú sütőbe!




Tápértékadatok 1 adagra


Kalória: 109 


Zsír 8g, amelyből 4g telített zsírsav, 

Koleszterin: 124mg

Nátrium: 67mg

Kálium: 131mg

Szénhidrát: 3g

Rost: 2g

Cukor: 0g

Fehérje: 5g

A-vitamin C-vitamin Kalcium Vas 


A bejegyzés megosztása