KIVI

A legfőbb vízben oldható antioxidáns a C vitamin amely nagy mennyiségben megtalálható a kivi gyümölcsben. Ennek köszönhetően igazi táplálékkiegészítővé válik bizonyos betegségek esetén, mint amilyen a csontízületi gyulladás, a reumás ízületi gyulladás, az asztma, és hozzájárulhat a daganatos megbetegedések megelőzéséhez.

Egy csésze kb. 100 g szeletelt kivi kb. 167 milligramm C vitamint, 15 g szénhidrátot, 3 gramm rostot tartalmaz.

A kivifogyasztás javítja  

  1. a szív egészségét 
  2. a vastagbél egészségét
  3. a „rossz” koleszterinszintet, és ezáltal a szív- és érrendszeri betegségek veszélyét, mivel rostban gazdag, a gyümölcs csökkenti
  4. megelőzi a rák kialakulását.
  5. a vércukorszint a cukorbetegeknek javasolt határokon belül tartását
  6. a szemek egészségét Az antioxidánsok fontos szerepet játszanak a szembetegségek megelőzésében, felnőtteknél a szürkehályog megelőzésében.
  7. a fehérjék feloldódását, és hozzájárulhat az étel könnyebb emésztéséhez, hashajtó hatással bírhat
  8. a vérnyomást, mivel káliumban gazdag.
  9. a bőrt E vitamintartalmának köszönhetően, amely egy védő antioxidáns. A kollagén, a ráncok elleni harc kulcsfontosságú fegyvere, a C vitamintól függ. Tehát a kiviben található C vitamin csökkenti a ráncokat, és segít a bőrfeszesség javításában, megelőzve a nap, szennyezés és füst okozta problémákat.
  10. az alvás időtartamát és hatékonyságát.

A kivit ajánlott a nap első felében, a reggeli nassolás közben fogyasztani, mivel rendkívül sok egészséges hatással bír. A vese-, epehólyagproblémákkal küszködő személyeknek azt javasoljuk, hogy inkább kerüljék el.


A bejegyzés megosztása