KETO szedertorta.

A hideg téli szezonban ajánljuk ezt a töltelékes süteményreceptet, amely tökéletes reggelire és uzsonnának vagy desszertnek egyaránt.

SZÜKSÉGES HOZZÁVALÓK:

Hozzávalók az alaphoz:

  • 1 1/4 csésze mandulaliszt
  • 1/4 csésze mandulaliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 csésze édesítőszer - SUCRALOSIS - vagy alacsony glikémiás indexű édesítőszer, amely ellenáll a hőkezelésnek 1/3 csésze olvasztott kókuszolaj
  • 1/2 csésze konzerv kókusztej
  • 1 teáskanál vanília esszencia
  • 4 tojás

Hozzávalók az öntethez:

  • 2 csésze szeder (fagyasztott gyümölcs is használható, ha nincs friss)
  • 1 csésze nyers mandula
  • 2 evőkanál édesítőszer - SUCRALOSIS - vagy főzésnek ellenálló alacsony glikémiás indexű édesítőszer 2 evőkanál kókuszolaj

ELKÉSZÍTÉS:

  • Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius-fokra.
  • A száraz hozzávalókat (mandulaliszt, sütőpor, édesítő) egy közepes tálban összekeverjük.
  • Ezután adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, és fakanállal jól keverjük össze.
  • Az így kapott hozzávalók keverékét terítsük el egy közepes méretű, kevés olajjal vagy vajjal kikent tepsiben, vagy használhatunk sütőpapírt is, hogy a tészta ne ragadjon az oldalához.
  • A tetejére szórjunk szedret.
  • Tegyük a tepsit a sütőbe és süssük 15 percig.
  • Közben a többi hozzávalót: a mandulát az édesítőszerrel és a kókuszolajjal egy konyhai robotgépben/mixerrel addig aprítjuk, míg nedves morzsákat kapunk.
  • Szórjuk egyenletesen a félig megsült süteményre (ehhez a lépéshez 15 perc után vegyük ki a sütőből a tepsit).
  • Tegyük vissza a tepsit a sütőbe, és süssük további 40-55 percig, amíg a torta szilárd tapintású, aranybarna lesz, és nem remeg, ha óvatosan megrázzuk. A közepének ugyanolyan szilárdnak kell lennie, mint a szélének, ha az ujjunkkal finoman megnyomjuk.

A bejegyzés megosztása