Aerobik gimnasztika a vizben

A vízben végzett torna több, mint csupán kevésbé megerőltető testmozgás balesetek áldozatai, terhes nők és idősek számára. A medencében végzett edzések rendkívül sok kalóriát égetnek, és több izomrostot dolgoztatnak meg, miközben mozgások széles skáláját végezzük.

Ez hatékonyan csökkenti a vérnyomást, és hosszú távon pedig csökkenti a pihenő pulzusszámot.

A víz lebegtető hatása szabadabb mozgást tesz lehetővé. Ez is hozzájárul az ízületek védelméhez. A hidrosztatikus nyomás a vér hatékonyabb keringését teszi lehetővé az egész testben. Ez hatékonyan csökkenti a vérnyomást, és hosszú távon pedig csökkenti a pihenő pulzusszámot. Ez a jótékony hatás azt jelenti, hogy a szív megtartja termelékenységét, a szervre gyakorolt stressz pedig rendkívül kis mértékű!

Új mozgásformák jelennek meg a vízben végzett tornán belül is, mint például: vízi kerékpározás (aqua cycling) és vízi rúdtánc (water pole dance). A vízi aerobik rendkívül sok résztvevő számára hasznos. A víz sűrűsége könnyebb mozgást tesz lehetővé ízületi gyulladásban, túlsúlyban és egyéb betegségekben szenvedők számára. Továbbá mindenki számára életkortól függetlenül hatékony módszer arra, hogy hetente végzett sportolással megerősítse izomzatát. A legtöbb ilyen edzés 45-55 percig tart. Emellett a résztvevőknek nem kell profi úszóknak lenniük ahhoz, hogy részt vehessenek a vízben végzett tornán.


A bejegyzés megosztása