Erdei gyümölcsös Panna Cotta

Egy hagyományos olasz desszert zsírszegény változata.

Hozzávalók

  • 4 zselatinlap vagy zselatinszemcsék
  • 30 g stevia édesítőszer
  • 4 evőkanál 1.5 %-os zsírtartalmú tej
  • 600 g joghurt  
  • 2 teáskanál vanília esszencia vagy egy vaníliarúd 

Gyümölcsszósz

  • 200 g eper, málna vagy erdei gyümölcskeverék
  • két citrom leve 
  • 1 evőkanál stevia édesítőszer

Gyümölcsök díszítéshez

Elkészítés 

  1. Egy kissé mély edényben merítsd a zselatinlapokat hideg vízbe (min. 5 percig). 
  2. Egy kis edényben melegítsd meg a tejet és a cukrot, és keverd, amíg el nem olvad. Hagy a tűzön, amíg forrni nem kezd, majd állítsd le a tüzet. Hagy egy kissé kihűlni. 
  3. Vedd ki a zselatinlapokat, és add hozzá őket a tejhez (a tejnek nem szabad túl forrónak lennie, mivel a zselatin 60 °C fölött elveszíti a tulajdonságait), és keverd jól össze. Hagy lehűlni kb. 10 percig. 
  4. Add hozzá a joghurtot és a vaníliát, keverd össze jól, majd öntsd a keveréket 6 mély pohárba.
  5. Tedd be a poharakat a hűtőbe, és hagy lehűlni a keveréket (3 óra). 

Gyümölcsszósz:  Egy turmixgépben keverd össze a gyümölcsöt a citromlével és a cukorral. 

Tálaláshoz fordítsd ki az eddig lehűtött és mostanra megkeményedett keveréket egy mélyebb tányérba, és öntsd a desszertre és köré a gyümölcsszószt, majd díszítsd az egészet gyümölccsel. 

Tipp

  • Más gyümölcsöt is használhatsz, például mangót, barackot, nektarint vagy cseresznyét.

Megközelítőleges tápérték információk:

23 g szénhidrát; 1,8 g telített zsírsav; 3,3 g zsír; 7,9 g fehérje; 152 kcal; 22 g cukor; 0,2 g só; 1 g rost





A bejegyzés megosztása