A szabadsagolas es az egeszsegi allapot

Tekintettel arra, hogy még mindig a 2022-es év első hónapjában vagyunk, nincs túl korán ahhoz, hogy szánjunk néhány pillanatot néhány vakációs, illetve munka-, iskola-, tanulás-, stresszmentes nap megtervezésére. Az amerikai minden év januárjának utolsó keddjén megünneplik a Vakáció Napját, hogy emlékeztessék magukat a vakációs vagy szabadnapjaik megtervezésére. A vakációk lehetővé teszik az emberek számára, hogy családjukkal, barátaikkal minőségi időt töltsenek, valamint mentális egészségükhöz is hozzájárul. A vakációk a turizmus növekedéséhez is vezetnek, ez pedig funkcionális gazdaságot biztosít. Ne halaszd tovább, tervezd meg, mikor kellene kivenned néhány szabadnapot.

A munkahelyi stressz sok különböző formában megjelenhet, amelyek mind más és más hatást gyakorolnak az emberi szervezetre.

  •  Ennek kisebb forrásai lehetnek a nem működő berendezések, vagy a szólni nem szűnő telefonok. 
  • A nagyobb források lehetnek a túl nagy munkamennyiség szabadnapok nélkül, a túl kis munkamennyiség, nem kívánt tevékenységek végzése, munkahely elvesztésének félelme, vagy a felettesekkel való összetűzésbe kerülés félelme.

A stressz nagyobb forrásai általában azok, amelyek a kimerültséghez, depresszióhoz vagy a munkai produktivitás csökkenéséhez vezetnek. A munkahelyi stressz az egészségre és az adott személy munkahelyen kívüli életére is kihatással lehet. A csökkent stressz-szint akár észrevétlenül is jelen lehet, a valamivel nagyobb szint pozitív hatással is bírhat, segíthet az egyénnek hatékonyabban és kreatívabban dolgozni, viszont a magas stressz-szint káros lehet, olykor krónikus betegségekhez is vezethet.

Utazás előtt bizonyosodj meg róla, hogy nálad van minden, amivel kezelni tudod a Cukorbetegséged. Elsősorban egyeztess a kezelőorvosoddal a vakációs terveidről, hogy megértsd, mit kell tenned a szabadság előtt, közben és után. Készíts egy listát a legfontosabb dolgokról, amiket szem előtt kell tartanod, ha szabadságra mész.


A bejegyzés megosztása