Azsiai ihletesu csirkesalata

 

Laktató és ízletes, ugyanakkor kívánatos receptet keresel ebédre vagy vacsorára? Ez a színes saláta mindkét étkezésre tökéletesen megfelel. A salátáknak nem kell unalmasnak lenniük, hanem a szivárvány összes színében kellene pompázniuk, és annyira ínycsiklandozóan kell kinézniük, hogy az egész világ azt kívánja, bárcsak megkóstolhatná őket. Ez a kissé pikáns és édes, ázsiai aromákban gazdag saláta tökéletes!

HOZZÁVALÓK

Öntet:

  • 2 – 3 datolya
  •  ½ csésze olívaolaj
  •  2 evőkanál szezámolaj 
  • 2 teáskanál AMINÓ KÓKUSZ**, vagy helyettesíthető 2 teáskanál szójaszósszal 
  • 3 evőkanál mandulavaj 
  • 1 evőkanál rizsecet

Csirke:

  • 6 kicsontolt, bőr nélküli csirkemell, felkockázva 
  • egy teáskanál só
  •  ½ teáskanál Five Spice**
  • ¼ teáskanál fokhagymapor 
  • ¼ teáskanál frissen őrölt feketebors 
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj

Saláta:

  • 8 csésze reszelt káposzta (mi kelkáposztát és vöröskáposztát használtunk) 
  • 1 teáskanál só 
  • ½ teáskanál frissen őrölt feketebors 
  • 2 csésze csíkokra vágott répa
  •  ½ csésze felszeletelt zöldhagyma 
  • ½ csésze szeletelt mandula 
  • egy 300 g-os egész narancs és mandarin keverék, amelyeket felkockázás előtt jól ki kell préselni - friss citrusféléket is használhatunk, ha van kéznél.
  • 1 teáskanál fekete szezámmag, díszíteni

Öntet elkészítési mód:

  • Vágd kis kockákra a datolyát. 
  • 10 percen át puhítsd a datolyát forró vízben, majd szűrd le.
  •  Egy konyhai robotgép segítségével keverd össze a datolyát, az olívaolajat és a szezámolajat, amíg pépessé nem válik (körülbelül 1-2 perc).
  •  Add hozzá a többi hozzávalót a konyhai robotgépbe, majd keverd, amíg teljesen össze nem keveredik. Szükség szerint kapard le a robotgép oldalait. Tedd félre a keveréket.

Csirke elkészítése:

  • Egy kis tálkában keverj a sóból, a Five Spice fűszerekből, a fokhagymaporból és a borsból egy fűszerkeveréket. Keverd jól össze. 
  • Helyezd a csirkét egy nagyobb tálba. Öntsd a csirkére 1 evőkanál olívaolajat, és keverd össze. 
  •  Add hozzá a fűszerkeveréket, és jól dolgozd bele, hogy a csirkemell darabkákat megfelelően, egyenletesen lefedje. 
  • Egy nagy serpenyőben hevíts fel közepes lángon 2 evőkanál olívaolajat, és amikor eléggé felhevült, add hozzá a húsdarabokat anélkül, hogy belezsúfolnád, vagy egymásra helyeznéd őket, majd süsd őket ropogósra, aranybarnára. Ez körülbelül 4 percet vesz igénybe. Forgasd meg egyenként az összes húsdarabot, és süsd készre őket. Ez körülbelül 2 percet vesz igénybe. Vedd le a tűzről, és tedd félre.

Saláta elkészítése:

Egy nagy tálba helyezd bele:

  •  a felaprított káposztát és répát 
  • 1 teáskanál sót 
  •  ½ teáskanál borsot
  • keverd egységesre
  • a zöldhagymát
  •  A mandulát
  •  a mandarint, mangót (opcionális) 
  • a csirkedarabokat. 
  • ½ csésze öntetet, és keverd, amíg mindenre elegendő mértékben jut.

 Tálald fekete szezámmaggal díszítve, a megmaradt szószt pedig extra feltétként használhatod vacsorához, vagy a következő salátához. JÓ ÉTVÁGYAT!

 

 


A bejegyzés megosztása