Laktató és ízletes, ugyanakkor kívánatos receptet keresel ebédre vagy vacsorára? Ez a színes saláta mindkét étkezésre tökéletesen megfelel. A salátáknak nem kell unalmasnak lenniük, hanem a szivárvány összes színében kellene pompázniuk, és annyira ínycsiklandozóan kell kinézniük, hogy az egész világ azt kívánja, bárcsak megkóstolhatná őket. Ez a kissé pikáns és édes, ázsiai aromákban gazdag saláta tökéletes!
HOZZÁVALÓK
Öntet:
- 2 – 3 datolya
- ½ csésze olívaolaj
- 2 evőkanál szezámolaj
- 2 teáskanál AMINÓ KÓKUSZ**, vagy helyettesíthető 2 teáskanál szójaszósszal
- 3 evőkanál mandulavaj
- 1 evőkanál rizsecet
Csirke:
- 6 kicsontolt, bőr nélküli csirkemell, felkockázva
- egy teáskanál só
- ½ teáskanál Five Spice**
- ¼ teáskanál fokhagymapor
- ¼ teáskanál frissen őrölt feketebors
- 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
Saláta:
- 8 csésze reszelt káposzta (mi kelkáposztát és vöröskáposztát használtunk)
- 1 teáskanál só
- ½ teáskanál frissen őrölt feketebors
- 2 csésze csíkokra vágott répa
- ½ csésze felszeletelt zöldhagyma
- ½ csésze szeletelt mandula
- egy 300 g-os egész narancs és mandarin keverék, amelyeket felkockázás előtt jól ki kell préselni - friss citrusféléket is használhatunk, ha van kéznél.
- 1 teáskanál fekete szezámmag, díszíteni
Öntet elkészítési mód:
- Vágd kis kockákra a datolyát.
- 10 percen át puhítsd a datolyát forró vízben, majd szűrd le.
- Egy konyhai robotgép segítségével keverd össze a datolyát, az olívaolajat és a szezámolajat, amíg pépessé nem válik (körülbelül 1-2 perc).
- Add hozzá a többi hozzávalót a konyhai robotgépbe, majd keverd, amíg teljesen össze nem keveredik. Szükség szerint kapard le a robotgép oldalait. Tedd félre a keveréket.
Csirke elkészítése:
- Egy kis tálkában keverj a sóból, a Five Spice fűszerekből, a fokhagymaporból és a borsból egy fűszerkeveréket. Keverd jól össze.
- Helyezd a csirkét egy nagyobb tálba. Öntsd a csirkére 1 evőkanál olívaolajat, és keverd össze.
- Add hozzá a fűszerkeveréket, és jól dolgozd bele, hogy a csirkemell darabkákat megfelelően, egyenletesen lefedje.
- Egy nagy serpenyőben hevíts fel közepes lángon 2 evőkanál olívaolajat, és amikor eléggé felhevült, add hozzá a húsdarabokat anélkül, hogy belezsúfolnád, vagy egymásra helyeznéd őket, majd süsd őket ropogósra, aranybarnára. Ez körülbelül 4 percet vesz igénybe. Forgasd meg egyenként az összes húsdarabot, és süsd készre őket. Ez körülbelül 2 percet vesz igénybe. Vedd le a tűzről, és tedd félre.
Saláta elkészítése:
Egy nagy tálba helyezd bele:
- a felaprított káposztát és répát
- 1 teáskanál sót
- ½ teáskanál borsot
- keverd egységesre
- a zöldhagymát
- A mandulát
- a mandarint, mangót (opcionális)
- a csirkedarabokat.
- ½ csésze öntetet, és keverd, amíg mindenre elegendő mértékben jut.
Tálald fekete szezámmaggal díszítve, a megmaradt szószt pedig extra feltétként használhatod vacsorához, vagy a következő salátához. JÓ ÉTVÁGYAT!