A hideg szezonos meghűlés és a Cukorbetegség.

 A hideg szezonos megfázások sok fejfájást okozhatnak mindannyiunknak, de ha cukorbetegségben is szenvedsz, akkor az összes kellemetlen tünet egy csomagban érkezik a további kockázatokkal.
A meghűlés a vércukorszint növekedésének a kockázatával jár együtt, ezért nagyon fontos, hogy elővigyázatos légy és nagyon figyelj egyes meghűlés elleni gyógyszerek összetevőire. Annak érdekében, hogy megbizonyodhass az egyes gyógyszerek biztonságosan használatáról, kérdezd meg kezelőorvosod vagy gyógyszerészed, hogy milyen gyógyszereket szedhetsz.

 A kutatók azt mondják, hogy megfázáskor, a szervezet a fertőzés ellen a hormonok segítségével harcol, ennek pedig az a hátulütője, hogy a szervezet még nehezebb hasznosítja az inzulint és a vércukorszint növekedhet.
Az orvosok azt javasolják, hogy megfázás esetén 3-4 óránként ellenőrizd a vércukorszinted. Amennyiben a vércukorszint értékek nem közelítik meg a normális szintet, akkor bizonyos kezeléseket módosíthatsz: lehetséges, hogy az orvos javallására több inzulint kell használj, ha a vércukorszinted túl magasnak bizonyul.


Az alábbi gyógyszereket vagy anyagokat óvatosan kell szedni, vagy orvosi tanácsot kell kérni
Ne feledd az aranyszabályt: kerüld azokat a termékeket, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak cukrot: egyes köhögés elleni szirupok vagy bizonyos gyógyszerek, amelyeket folyékony formában találsz. Figyelmesen olvasd el az összetevők listáját a betegtájékoztatón és kérdezd meg kezelőorvosod, hogy milyen gyógyszereket szabad használnod.
A dekongesztáns anyagok még jobban növelhetik a vérnyomásod, ha magas vérnyomásban is szenvedsz.
Gyógyszerekben lévő hatóanyagok, amelyek hatással lehetnek a cukorbetegekre:
A paracetamol (acetaminofen) mérgező lehet a májra és a vesékre; azok a cukorbetegek, a bizonyos vesekomplikációkban szenvedő cukorbetegeknek egyeztetniük kell orvosukkal mielőtt paracetamol alapú gyógyszereket használnának;
Nem szabad figyelmen kívül hagyni a nem-szteroid alapú gyulladáscsökkentő gyógyszereket, mint például az ibuprofent és a naproxent. Az ibuprofén fokozza az inzulin és a szájon át szedhető gyógyszerek hipoglikémiás hatását, ezért orvosi tanácsot kell kérni. A naproxén növelheti a hipoglikémia kockázatát az inzulin és a cukorbetegség ellen szájon át szedhető gyógyszerek esetében.
A dekongesztáns orrspray-k és egyes megfázás elleni gyógyszerek csökkenthetik az inzulin vagy a cukorbetegségre használt szájon át szedhető gyógyszerek hatását.


A bejegyzés megosztása