REGGELIRE AJÁNLOTT ÉLELMISZEREK

A cukorbetegeknek ajánlott bizonyos reggeli élelmiszerektől szédületesen megnő a vércukorszint! Ez egyáltalán nem jó, a betegség súlyosbodásához vezet. Széles a megfelelő reggelik választéka, mi azonban 5 szuper élelmiszerre csökkentjük a listát, és bemutatunk 5 olyan élelmiszert is, amelyet inkább kerülnöd kéne! 


REGGELIRE AJÁNLOTT ÉLELMISZEREK:

  1. Tojás - Omega 3-ban, aminosavakban és esszenciális telített zsírokban gazdag, amik közül a tested egyiket sem képes megtermelni, és az élelmiszerekből kell kinyerned. Próbálj minél frissebb tojást beszerezni, mi a falusi tojást, vagy a szupermarket bió részlegéről származó tojást ajánljuk.
  2.  Avokádó - 100 g avokádóban 500 mg KÁLIUM, és mindössze 8 mg szénhidrát található. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.
  3.  Bacon, császárszalonna vagy sonka. Próbálj olyat választani, amiben a lehető legkevesebb eljárásadalék található. Lehetőleg hagyományos termelőktől szerezd be. Ez az élelmiszer esszenciális telített aminosavakat tartalmaz.
  4. Marhahús - válaszd a fűvel etetett marhahúst, mivel kevesebb benne a zsír és a kalória, mint a gabonával etetett marhák húsa. A vékonyra vágott sovány dagadó, de még a sült borda is jó választás reggelire. A marhahús esszenciális aminosavak és telített zsírsavak, vitaminok és vitaminok széles skáláját biztosítja. Olyan élelmiszer, amely tökéletes része a cukorbetegségben szenvedők étrendjének
  5. Természetes görög joghurt néhány dióval vagy mogyoróval. Ez az élelmiszer is aminosavakban, esszenciális zsírsavakban és minőségi fehérjében gazdag.


Alább található néhány kerülendő választás, mivel elfogyasztásuk után elképesztően gyorsan felviszik a vércukorszintet:

  1. Zabpehely - a zabpehely szénhidrát, amely emésztés során glükózzá és fruktózzá alakul át, innen következik a magas glikémiás index. A hozzáadott szirup vagy lé vagy gyümölcs ezt a reggelit igazi kalóriabombává változtatja. Ugyanakkor a májra is kihathat, mivel a fruktóz hatására a máj zsírt kezd el raktározni.
  2. Banán - mindazonáltal, hogy a banán a káliumtartalma, és sok más jótékony hatása miatt dicsőített gyümölcs, 100 g banánban csupán 350 mg kálium van, szénhidráttartalma pedig rendkívül magas: 22 gramm!
  3. Muffin vagy zsemlék - még ha durumbúzából vagy teljes kiőrlésű lisztből is készülnek, a szénhidráttartalmuk rendkívül magas, ezért emésztés során a szénhidrátok nagy mennyiségű glükózzá és fruktózzá alakulnak át, amely nagyon magas vércukorszintet eredményez.
  4.  Gyümölcsös müzli - a hozzáadott cukorral és egyéb édes szirupokkal ízesített híres gyümölcsös gabonapehely, amelyet a szupermarketek polcain találunk. Ezek a termékek nagy mennyiségű szénhidrátot és hozzáadott cukrot tartalmaznak. Inkább kerüld az ilyen termékeket.A bejegyzés megosztása